Helsinki, Kotka, Oulu, Tampere ja Vääksy kouluruokakilpailun 2016 finaalissa

Missä tehdään Suomen parasta kouluruokaa? Esiraadissa koululaiset valitsivat valtakunnallisen kouluruokakilpailun viisi finalistitiimiä. He tulevat Helsingistä, Kotkasta, Oulusta, Tampereelta ja Vääksystä. Kolmihenkiset tiimit kohtaavat finaalissa Gastro-messuilla 16.3. Kilpailun tavoitteena on nostaa kouluruoan arvostusta ja luoda lisää herkullisia reseptejä kaikkien koulukeittiöiden käyttöön.

Kolmatta kertaa järjestettävän kouluruokakilpailun asiantunteva esiraati eli helsinkiläisen Tapanilan koulun 6 C -luokka on saanut urakkansa päätökseen. Lapset maistelivat ja arvioivat yli 40 kouluateriaa. Finaaliin Helsingin Messukeskukseen paikkansa lunastivat seuraavat tiimit:

  • HELSINKI, Kulosaaren yhteiskoulu (Orvokki Turkka, Mika Mäkelä ja Quyen To)

  • KOTKA, Ruonalan koulu (Jaana Huuhka, Susanna Olkkonen ja Lenni Marttila)

  • OULU, Pöllökankaan koulu (Elina Pulkkinen, Teija Haahtikari ja Mira Raappana)

  • TAMPERE, Koiviston koulu (Tuulikki Lampén, Sanna Laitinen ja Mari Ranta)

  • VÄÄKSY, Vääksyn Yhteiskoulu (Ulla Hoikkala, Heidi Eerola ja Henna Polvinen)

Painokelpoiset kuvat finalisteista: www.parempaakouluruokaa.fi/materiaali

 

”Huikeita suorituksia”

– Kilpailun taso on tänä vuonna todella kova!, iloitsee Mia Kettunen kilpailun järjestävältä Continental Foods Finlandilta.

            – Aiempiin vuosiin verrattuna resepteissä näkyivät tällä kertaa paikalliset ruokakulttuurit ympäri Suomen, hän luonnehtii.

            Lisäksi resepteistä huokui se todellinen ammattitaito, jota suomalaisilla koulukeittiöillä on.

            – Reseptit olivat entistä monipuolisempia ja vaativampia niin valmistusmenetelmiltään kuin raaka-aineiltaan. Silti kaikki reseptit ovat täysin soveltuvia valmistettaviksi koulukeittiöillä. Ja yhden annoksen raaka-ainekustannukset ovat vain noin euron. Huikeita suorituksia!

            Kolmen ruokalajin lisäksi kilpailuun piti suunnitella jälkiruoka juhlistamaan tasavuosia täyttävää Suomi-neitoa.

            – Jälkiruokareseptit olivat herkullisia. Kilpailun kautta on tulossa koulukeittiöiden käyttöön mahtavia jälkiruokakokonaisuuksia, joilla juhlistaa Suomen satavuotisjuhlia, Kettunen lupaa.

 

Kouluruoka yhdistää meitä kaikkia

Kouluruokakilpailu on tuottanut uusia suosikkireseptejä suomalaisten koulujen käyttöön jo vuodesta 2012, jolloin kilpailu käytiin ensimmäisen kerran. Suomessa valmistetaan päivittäin yli 900 000 koululounasta. Finaalireseptit annetaankin aina kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Niiden mukaan on valmistettu satoja tuhansia aterioita joka vuosi.

            – Kouluruokakilpailun tärkeimpiä tavoitteita on nostaa kouluruoan ja sen tekijöiden arvostusta. Kouluruoka yhdistää meitä kaikkia. Kilpailu on yksi osoitus siitä, että yhteistyöllä ja tahdolla pystymme kehittämään ja viemään suomalaista kouluruokailua eteenpäin, vaikka taloudessa onkin tiukkaa, Mia Kettunen toteaa.

 

Lisätietoja:

www.parempaakouluruokaa.fi

 

Painokelpoiset kuvat finalisteista ja esiraadin työskentelystä: www.parempaakouluruokaa.fi/materiaali

 

Mia Kettunen

IsoMitta / Continental Foods Finland

p. 040 567 4596

mia_kettunen at continentalfoods.eu