Kestävän kasvun valinta

 

Continental Foodsilla on takanaan pitkä historia täynnä osaamista ja perinteitä. Katsomme kuitenkin vahvasti tulevaisuuteen pyrkien maksimoimaan positiivisen sosiaalisen vaikutuksen kaikessa toiminnassamme. 

Yleiseurooppalaisena elintarvikeyrityksenä meillä on ainutlaatuinen tilaisuus auttaa saavuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, joilla pyritään edistämään kestävää talouskasvua, suojelemaan maapalloa ja mahdollistamaan hyvinvointi ja hyvä ravitsemus meille kaikille.

Olemme jakaneet kestävän kasvun tavoitteemme neljään osa-alueeseen:

 • Asiakkaista huolehtiminen: Asiakkaeidemme pitäminen tyytyväisinä ja hyvinvoivina on meille elintärkeää. Parannamme aktiivisesti tuotteidemme ravitsemuksellista laatua muun muassa pienentämällä suola- ja MSG-pitoisuuksia.
   
 • Ympäristövaikutusten vähentäminen: Toimimme aktiivisesti ja määrätietoisesti minimoidaksemme liiketoimintaprosessiemme ympäristövaikutukset. Belgiassa olemme asentaneet yli 1000 aurinkopaneelia katollemme ja Ranskassa olemme onnistuneet vähentämään hiilijalanjälkeämme 70 prosenttia investoimalla ”green steam” -projektiin.

  Olemme myös sitoutuneet edistämään luonnonvarojen suojelua panostamalla hankintatoiminnassamme kestävään hankintatapaan.  Tällä hetkellä työskentelemme korvataksemme tuotteissamme raaka-aineet, joista tulevaisuudessa voi olla pulaa. Olemme sitoutuneet toimeenpanemaan korvaussuunnitelman vuoteen 2022 mennessä. Lisäksi vuoteen 2022 mennessä tuotteemme ovat palmuöljyttömiä tai jos tämä ei joidenkin tuotteiden reseptien kannalta ole mahdollista, käyttämämme palmuöljy on tuotettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Näin ollen voimme edistää planeettamme sademetsien ja elinympäristöjen suojelua sekä säilymistä.

  Kestävä hankintatapa tarkoittaa meille myös eläinten hyvinvoinnista huolehtimista. Eläinten hyvinvoinnin edistämisen osalta olemme tietoisia siitä, että emme ole eläinperäisten raaka-aineiden markkinoilla merkittävä toimija. Tästä syystä panostuksemme edellyttävät yhteystyötä tavarantoimittajiemme kanssa.
  Tähänastinen huomiomme painopiste on ollut kananmunissa ja kananmunatuotteissa, joita käytetään raaka-aineina laajasti koko Continental Foodsin tuoteportfoliossa. Tavoitteemme on saavutettu ja olemme erittäin ylpeitä voidessamme kertoa, että kaikkien liiketoiminta-alueidemme sekä tuotemerkkiemme käyttämät kananmunat ja kananmunatuotteet ovat 100% vapaan kanan munia.
  Edellä mainittujen sitoumusten lisäksi, olemme nyt sitoutuneet hankkimaan yksinomaa broilerin lihaa, joka täyttää Europen Chicken Commitment vaatimukset koko eurooppalaisessa toimitusketjussamme vuoteen 2026 mennessä.

  "Me Continental Foodsilla otamme sosiaalisen vastuumme vakavasti. Eläinten hyvinvointi on tärkeää meille ja kuluttajillemme, ja uskomme, että se on merkittävä osa kestävää toimitusketjua. Tästä syystä olemme jo muutamia vuosia sitten kieltäneet häkkikanojen munien käytön tuotteissamme. Tällä uudella sitoumuksella otamme seuraavan askeleen edistääksemme myös tuotantobroilereiden hyvinvointia." Thomas Bittinger, CEO of Continental Foods

   
 • Yhteisöjemme tukeminen: Me Continental Foodsilla uskomme, että yhteisöistä huolehtiminen tuottaa hyvinvointia meille kaikille. Yrityksellämme on liiketoimintaa useassa Euroopan maassa ja siksi olemmekin erityisen tarkkoja olemaan paras mahdollinen naapuri ja jäsen yhteisöissä, jossa elämme ja työskentelemme. Huolehdimme yhteisöistä tukemalla Ranskassa ja Saksassa paikallisia ruokapankkeja, Suomessa juhlistamme ainutlaatuista kouluruokajärjestelmää Kouluruokakilpailussa sekä sponsoroimme työntekijöidemme osallistumista hyväntekeväisyyttä tukeviin urheilukilpailuihin.
   
 • Työntekijöihin investoiminen: Me uskomme, että hyvinvoiva, työhönsä sitoutunut ja työstään ylpeä henkilökunta on yrityksemme tärkein pääoma. Loppujen lopuksi yhtiömme vahvuuden muodostaa ainutlaatuinen ja osaava joukko ammattilaisia, joista haluammekin pitää erityisesti huolta. Siksi panostamme työntekijöidemme kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeviin hankkeisiin, kuten Continental Foods Fit -ohjelmaan, jonka tavoitteena on lisätä liikunnan iloa ja yleistä hyvinvointia. Kuuntelemme aktiivisesti keskustelua työskentelyolosuhteista ja teemme parhaamme tarjotaksemme osaajillemme parhaat mahdolliset työolosuhteet.  

Continental Foodsin tavoite seuraaville viidelle vuodelle on vaikuttaa näihin neljään painopistealueeseen parantamalla jatkuvasti ohjelmia ja toimintoja. Tämä on tosin vasta alkua. Me uskomme, että toimimalla vastuullisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, voimme kasvaa yhdessä myös tulevien sukupolvien kanssa.